Hoe kies je een makelaar om een huis te verkopen?

Hoe kies je een makelaar om een huis te verkopen?

Voordat u een makelaar kiest, is het essentieel om de taken van een makelaar te begrijpen. Ten eerste zijn zij verantwoordelijk voor het doorgeven van informatie over de verkoper en hun eigendom aan de koper. Deze informatie kan de huidige waarde van het onroerend goed, het bedrag aan schuld dat de koper verschuldigd is en andere factoren omvatten. Als u van plan bent uw huis met een hypotheek te verkopen, is het de taak van een makelaar om ervoor te zorgen dat de hypotheek up-to-date is.

Makelaar

Een goede makelaar kan u de details van elk bod doorgeven . Dit geeft u de mogelijkheid om de voortgang van de potentiƫle koper te zien. Zij moeten u ook kunnen adviseren over de waarde van het aanbod. Daarnaast moeten zij u ook feedback kunnen geven over de positie van de potentiƫle koper in de keten. Dit helpt u bij het kiezen van een goede makelaar. U kunt ook om referenties vragen, zodat u kunt beslissen of een bureau de moeite waard is om in te huren.

Nadat u een makelaar hebt gekozen, is de volgende stap het verkrijgen van een taxatie van het onroerend goed. Een taxatie is een rapport waarin de marktwaarde van een onroerend goed wordt weergegeven. Een gecertificeerde taxateur kost ongeveer $ 175, maar het is de moeite waard om dit te doen voordat u een huis gaat kopen. Het is belangrijk om de taxatie van de hypotheekverstrekker niet te accepteren. U moet ook een externe taxateur het onroerend goed voor u laten beoordelen, aangezien u zich in de toekomst misschien niet bewust bent van enkele ernstige problemen.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: https://hendriks.nl/