Tips van een onafhankelijke hypotheekexpert

hypotheek

Tips van een onafhankelijke hypotheekexpert

Werken met een onafhankelijke hypotheekprofessional is een uitstekende optie voor iedereen die een deel van de hoofdpijn en het werk van de hypotheekaanvraag wil wegnemen. Maar onafhankelijke hypotheekprofessionals kunnen ook bijzonder nuttig zijn voor starters op de woningmarkt die extra hulp nodig hebben bij het navigeren door het hypotheekaanvraagproces. Hier zijn enkele handige tips van een onafhankelijke hypotheekexpert. Deze tips helpen je wanneer je klaar bent om te beginnen met je hypotheekaanvraag.

Vraag vooraf of de hypotheekmakelaar of -bureau commissie ontvangt van de geldschieter bij wie de kredietnemer heeft gesolliciteerd. De hypotheeksector staat bol van gewetenloze hypotheekmakelaars die hun klanten kosten in rekening brengen voor elke dienst die ze leveren leeuwarden gekoesterd. Kijk voordat u op de stippellijn tekent wat de servicekosten inhouden en of de service verplicht is. Soms kan een hypotheekmakelaar een commissie in rekening brengen over het uiteindelijke hypotheekbedrag, maar deze commissie wordt mogelijk pas aan de lener bekendgemaakt nadat de lening is afgesloten. Voor leners die niet op de hoogte zijn van deze praktijk, is het verstandig om vooraf te vragen wat het provisietarief is en of de hypotheekverstrekker een deel van de provisie vooraf vraagt.

Soms zal een hypotheekverstrekker de provisie van de hypotheekbemiddelaar op de hypotheekaanvraag kwijtschelden of elimineren. In dit geval betaalt de lener geen commissie aan de makelaar en wordt de makelaar alleen betaald als de lening wordt afgesloten. Als de hypotheekaanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt de makelaar echter nog steeds een deel van de commissie. Hoe dan ook, wanneer de lening wordt afgesloten, betaalt de lener nog steeds de hypotheekmakelaar voor zijn of haar deel van de commissie.

Site bezoeken voor meer info: https://brantsma-assurantien.nl/